“Egy gyermek életkora lehet 6 év, miközben önszabályozásának érettsége egy 3 évesének felel meg. Míg egyes helyzetekben “összeszedi” magát és elvárható módon viselkedik, addig a következő pillanatban mintha teljesen elfelejtette volna, amit idáig tudott, szétesik. A következetlenség az ADHD velejárója. Vannak érett és kisimult pillanatok, de egy ADHD-s gyermek számára végtelenül nehéz egy egész álló napon át összeszedettnek és kiszámíthatónak lennie, hiszen a végrehajtó rendszer fejlődése elmarad az életkorában elvárhatótól.”

Az ADHD jéghegy

Az ADHD terápiái

Az ADHD nem betegség,  sokkal inkább genetikai hátterű, örökölhető, veleszületett állapotnak gondoljuk, ezért nem is létezik olyan gyógyszer vagy kezelés, ami “meggyógyítaná” azt. Számos olyan terápiás lehetőség van azonban, ami a funciózavart és a tüneteket enyhíti és megelőzi a későbbi problémákat.

A kellő minőségű és mennyiségű alvás elengedhetetlen az egészséges fizikai és mentális fejlődéshez és fenntartáshoz. Egyrészt a test és különösen az idegsejtek regenerálása és megújítása miatt fontos, másrészt nélkülözhetetlen szerepe van a memória és a gondolkodás szabályozásában. Az alváshiány napjainkban már nem csak a felnőtteket, hanem a gyerekek számottevő részét érinti. 

Az alvás fontosságáról

Immunrendszerünk támogatása

A jelen pandémiás helyzetben egyértelmű, hogy mindenki többet szeretne tenni az egészségéért és szervezete védelméért, hogy az esetleges megbetegedést elkerülje vagy könnyebben megbirkózzon vele. Számos módon tehetünk azonban azért, hogy immunrendszerünket támogassuk.