Csapatunk

Baintner Flóra

egyesületi elnök, családi-, és közösségi mediátor, addiktológiai konzultáns
_DSC9656-7

Családi-, és közösségi mediátorként és addiktológiai konzultánsként az elmúlt évek során sok tapasztalatot szereztem a kamaszokkal és családjaikkal való segítő munka terén. Leginkább a resztoratív (helyreállító) körmódszerek és a gamifikáció (játékosítás) hatnak a szemléletemre a munkám során. A sport tudatos beépítése az életembe 9 éve kezdődött a kerékpározással, nem sokkal később, szinte egy véletlen folytán találkoztam a mászással, ami szenvedéllyé vált, és ha a kerékpár megmutatta a fizikai korlátaimat, akkor a mászás a mentálisakat is. A segítői szakma és a mászás szeretete az Élménymászásban találkozott. A csapathoz 2020 őszén csatlakoztam és azóta célom, hogy azok a gyerekek, akikkel foglalkozunk, szintén átélhessék azokat a pozitív következményeket a fejlődésükben, amit a mászás és a terápiás környezet adhat nekik és amit én is megtapasztalhattam.

Szabó Zsuzsanna

sportpszichológus

Munkám során nagyban támaszkodom több, mint 10 éves fal- és sziklamászói, valamint versenyzői tapasztalataimra.

A mászás során megélt intenzív élmények és érzések ébresztették fel bennem a vágyat a sport tudatos alkalmazására. Mostanra megtapasztalhattam, hogy a tudatos odafordulás, az optimális mértékű kihívásokat jelentő feladatok kiválasztása és az élmények keretezése mekkora jelentőséggel bír az egyéni fejlődés szempontjából. Célom, hogy mind kezdő, mind haladó szinten, megteremtsem a fejlődéshez szükséges legmegfelelőbb körülményeket, igazodva az egyén szükségleteihez, képességeihez, elakadásaihoz és céljaihoz.

Egyéni konzultációs lehetőség: http://szabozsuzsanna-sportpszichologus.hu/

bobi pszichológus

Ekés-Boda Lídia

pszichológus, képzésben lévő pár-, és családterapeuta
_DSC9896-22(1)

Pszichológusként elsősorban gyerekekkel és családokkal dolgozom együtt és erősen meghatározza munkámat az élményterápiás, illetve a családterápiás szemlélet. A mászással való kapcsolatom egyetem alatt kezdődött és elválaszthatatlan az Élménymászás történetétől.

Jelenleg elsősorban édesanya szerepem a meghatározó az életemben, két kisfiam segítségével tapasztalom az anyaság korábban ismeretlen kalandjait és kihívásait. Hiszem, hogy ez az út is hozzásegít ahhoz, hogy még hitelesebben, érzékenyebben segíthessem a hozzám forduló gyerekeket és családokat.

Az élménymászás során célom egy elfogadó, megtartó és biztonságot nyújtó légkör megteremtése, ahol a résztvevőknek lehetősége nyílik a mászás során feljövő érzések és megélt tapasztalatok szabad kifejezésére, feldolgozására és egymás tiszteletére.

Sándor Kata

pszichológus

A sport mindig is meghatározó töltött be az életemben. Az úszást, lovaglást, atlétikát, erdőben kerékpározást az egyetem elkezdésével és Budapestre költözéssel 6 éve váltotta a falmászás. Ebben a közegben találkoztam először azzal a mozgás közbeni flow élménnyel, amikor megáll az idő és az ember tényleg el tud merülni a pillanatban.

Az Élménymászás munkájába 2022 nyarán, táborokban kaptam betekintést és ősztől be is kapcsolódhattam a csapatba. Célom, hogy a foglalkozásokon a csapatépítés és az alapvető mászótechnikák elsajátítása mellett a gyerekek biztonságos közegben élhessék meg nehézségeiket, sikereiket és mászás adta örömöt.

_DSC9794-14

Dr. Vándor Anikó

aneszteziológus, pszichoterapeuta
_DSC3040

Orvosként végeztem, jelenleg is dolgozom aneszteziológusként. A szomatikus orvoslás egyre inkább specializált, és azt éltem meg, hogy az emberekkel való kapcsolat nagyon háttérbe szorul. Ez a hiányérzet indított el a pszichoterápia irányába, melyből a képzést követően 2014-ben szakvizsgát tettem.

A szikla- és falmászással 25 éves korom körül kezdtem foglalkozni. Bár e sport/szabadidős tevékenység terén időnként több évet is kihagytam, mindig is a szívem csücske volt. A mászás számomra egy olyan élmény, ami kiemel a hétköznapi mókuskerékből, új perspektívába kerül minden. Egyszerre tartogat sikert és kudarcot, izgalmas és néha félelmetes, társas és mégis egyedül is kell boldogulni… nagyon összetett élményt nyújt, melyet felhasználva fejlődhetünk.

2021-ben csatlakoztam az Élménymászó csapathoz, így lehetőségem nyílt a mászás adta lehetőségek fejlesztő hatásait átadni másoknak is.

Rachler Áron

gyógypedagógus

Lassan 10 éve az életem része a mászás. Mind teremben, mind sziklán, a szabadban önállóan vagy barátokkal, (eddig) ismeretlenekkel közösen gondolkodva egy út megoldásán. Ebben a majd egy évtizedes időben a mászásnak köszönhetően találkoztam barátokkal, kollégákkal, láttam csodás helyeket, elértem álmokat és újakat kezdtem dédelgetni. Közben gyógypedagógus és gyógymasszőr is lettem. Így az addig megélt önismereti és fizikai fejlődésre egyre tudatosabban és mélyebben ráláttam, ráébredtem.
Elkezdtem az Élménymászás keretein, közösségén belül foglalkozásokat tartani. A biztonságos fizikai fejlődés mellett, igyekszem a gyerekeket támogatni és biztatni, hogy kilépjenek a komfortzónájukból, ezáltal fejlődve. Mivel ez nem könnyű egyedül, a csoportjaimon nagyon fontosnak tartom, a biztonságot mind fizikai és mindenek előtt lelki értelemben. Emiatt nagyon nagy hangsúlyt kapnak az egyénre szabott célok és egymás elfogadása, tisztelete.
A legfontosabb célom, álmom a foglalkozásaimon, hogy az ott megjelenőket „megfertőzhessem” a mászással. Kapjanak egy olyan sportot amit majd nélkülem is boldogan űzhetnek egy biztonságos, boldog közegben. Egy sportot, amiben fejlődhetnek fizikailag és megtapasztalhatják, hogy a céljaik eléréséhez nem kell semmi több, csak saját maguk legyőzése.

_DSC3053

Janovecz Júlia

pszichológus
_DSC9694-9

Szócska Boróka

végzős pszichológus hallgató

A falmászással 5 éve találkoztam, abban az évben, amikor elkezdtem pszichológiát tanulni. Az előbbi a szenvedélyemmé, az utóbbi a hivatásommá vált az évek alatt. Mindkettő által sokat fejlődtem, a mászás segít feszegetni a határaimat, kezelni a sikereimet és a kudarcaimat, próbára teszi a kitartásomat, tanít küzdeni. Szeretném a gyerekeket is hasonló élményekhez vezetni, egy elfogadó, biztonságos közegben.

_DSC9737-13

Vámosi Edit

tanácsadó szakpszichológus
edit méretezett

2018 óta dolgozom az Élménymászás berkein belül csoportvezetőként. Tettem ezt egészen 2022-ig, amikor az élet más irányba vitt. Azóta a háttérben, szakmai tudásommal segítem a csapatot.
Az négy év alatt nem kevesebb mint 20 csoportot tartottam, több nyári tábort. Így legalább száz gyermekkel és családjával ismerkedtem meg, akik bepillantást engedtek a nehézségeikbe és közösen gondolkodtunk és dolgoztunk azon, hogy gyermekük kibontakozzon, eredményesebben küzdjön meg a mindennapok kihívásaival. Rengeteg élménnyel gazdagodtam, sokat tanultam a gyerekektől, és a gyerekekről, mindemellett izgalmas önismereti útnak tartom a fal-és sziklamászást, ami saját tapasztalataim szerint is intenzíven alakítja az egyén önreflexióját, szerteágazó készségeit, melyekkel eredményesebben tud boldogulni a világban.